© Rootsville.eu

Ed Snodderly & The Shoestring Seven (US)
tiltle: Chimney Smoke
music: Americana
release date: july 21
label: Majestic Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Ed Snodderly

© Rootsville 2023


Herinnerend aan de moderne, esoterische lyriek van Guy Clark en Billy Joe Shaver en de zuidelijke tradities van oude muziek en bluegrass, veteraan Americana singer-songwriter-gitarist Ed SSnodderly's nieuwe album Chimney Smoke, (zijn 10e), is een hypnotiserend, langzaam brandend meesterwerk van deskundige songcraft en verhalen vertellen. Vaak weemoedig en nostalgisch, met onvergetelijke personages, onuitwisbare herinneringen en een gevoel van plaats hart, Chimney Smoke draagt de kenmerken van de behendige behendigheid van een bokser en uithoudingsvermogen, maar levert af en toe ook een knock-outslag of twee op.

Geholpen door “the Shoestring Seven', een who's-who van ervaren muzikanten, waaronder Shawn Camp, Steve Shawn Steve Conn, John Gardner, Steve Hinson , Gary J. Smith, Chris Scruggs en Kenny Vaughan, het album bevat ook zangers Amythyst Kiah , Maura O'Connell, Malcolm Holcombe en meer.

Chimney Smoke vond zijn oorsprong in de wens van Snodderly om niet alleen de best mogelijke plaat te maken, maar ook om de concept van het creëren van een typisch "Zuidelijk" album, een kroniek van zowel zijn Appalachen-roots als die van hemzelf persoonlijke opvoeding. Het titelnummer 'Chimney Smoke' biedt een levendige weergave van het leven in de Appalachen, en is er een van de beste voorbeelden van Snodderly's gave om herinneringen en een diep gevoel van plaats tot leven te brengen met zijn intieme teksten.

Om meesterlijke kleur-, schaduw- en textuurstrepen toe te voegen aan een toch al levendig verhaal, schakelde Snodderly in Grammy-genomineerde producer R.S. Veld (Todd Snider, Shaver, Justin Townes Earle, Allison Moorer, enz.). Een andere van de opmerkelijke deelnemers aan de opname van Chimney Smoke zou ook een van de meest aangrijpende zijn, zoals het album was het laatste project dat werd voltooid door de geliefde Grammy-winnende opnametechnicus en producer Bil VornDick, die in juli 2022 is overleden.

tracks:

1. Better Just Ride the Mule (3:12)
2. Gone With Gone and Long Time (4:59)
3. Chimney Smoke (4:02)
4. There You Are (3:46)
5. Barn (2:52)
6. Just Like You River (3:30)
7. Jump Dance South (4:06)
8. Crow’s Fever (4:27)
9. Walking in the Sunshine Again (3:02)
10. Before School (4:49)
11. So Far Away (3:05)

Bonus Track

12. The Diamond Stream (2:45)